The Future is not what it used to be / Part One @ Werkwarenhuis

Dans/circusgezelschap Panama Pictures laat zich dit theaterseizoen inspireren door het mysterie van de tijd. De aftrap vormt The Future is not what it used to be / Part One, een audiovisuele installatie waarin je, met video en soundtrack, wordt ondergedompeld in een nieuw universum.

In de nieuwe voorstelling The Future is not what it used to be (première in oktober) tonen choreograaf Pia Meuthen en haar performers het verlangen van de mens om grip te krijgen op de toekomst en op te gaan in het moment. Boven een gapende afgrond ontrafelen ze de samenhang tussen tijd en zwaartekracht. Voorbij alle zekerheden omarmen ze het risico en spelen ze met onze waarneming van de tijd.

De expo The Future is not what it used to be / Part One laat je die sensatie zelf ervaren. Eén voor één wandel je door de ruimte en kom je tegenover vijf levensgrote projecties te staan; indringende films brengen je dichtbij de performers en hun wereld. De uitdijende tijd wordt tastbaar in een pulserende beweging die lijkt te worden doorgegeven van scherm naar scherm. De tijd is niet te stoppen, en de beweging evenmin.

Ook de audio (een mix van tekstflarden en een nieuwe spannende compositie van huiscomponisten Strijbos & van Rijswijk en muzikant Davide Bellotta) geeft je een ruimtelijke ervaring. De plek waar je staat bepaalt wat je hoort

Kijk voor meer info op: www.panamapictures.nl

The Future is not what it used to be / Part One is van 21 augustus t/m 5 september te ervaren in de expositieruimte van het Werkwarenhuis aan de Tramkade in ‘s-Hertogenbosch.

  • Openingstijden: vr 21 t/m zo 23 augustus, do 27 t/m zo 30 augustus, do 3 t/m za 5 september | 16.00 – 20.00 uur
  • Entreeprijs: € 3,50
  • Kaartverkoop bij Werkwarenhuis


Panama Pictures
Met Panama Pictures ontwikkelt prijswinnend choreografe Pia Meuthen een authentieke signatuur: ongepolijst en rauw, waarbij dans, circus en muziek met een natuurlijke souplesse in elkaar overvloeien. Panama Pictures is met haar grensoverschrijdende taal de pionier in Nederland en een graag geziene gast in het buitenland.

Credits

  • Choreografie: Pia Meuthen
  • Film: Jessica van Rüschen
  • Camera: Boris van Hoof
  • Muziek: Strijbos & Van Rijswijk i.s.m. Davide Bellotta
  • Kostuums: Sanne Reichert
  • Licht: Bart Verzellenberg


Panama Pictures is huisgezelschap van de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch en wordt structureel ondersteund door Fonds Podiumkunsten, provincie Noord-Brabant en gemeente ‘s-Hertogenbosch.
The Future is not what it used to be / Part One is mogelijk gemaakt door subsidie van het Cultuurfonds Pop-Up van de Gemeente ‘s-Hertogenbosch en Prins Bernhard Cultuurfonds


Location

Werkwarenhuis

Date

aug 21 2020 - aug 31 2020

Time

16:00 - 20:00