Afzender Boulevard: Your trembling mile | Strijbos&VanRijswijk

Dagelijkse gratis geluidswandeling tussen 10:00 en 17:00 uur

Het schemerbos zong. De weilanden roezemoesden. Boven de Dommel cirkelden vrouwenstemmen. Dat was Signaal bij Haanwijk, de één kilometer lange landschapsopera op Theaterfestival Boulevard 2019. Na dat betoverende klankspel van het duo Strijbos & Van Rijswijk klonk de roep om meer. Niet vergeefs, want deze zomer gidsen ze het publiek langs klankinstallaties in de stad. Hun geluidswandeling Your Trembling Mile voert langs parken, gebouwen en andere openbare ruimte die ze letterlijk met klanken bedekken. De uiteenlopende vormen van de klankinstallaties – van long throw speakers tot perspex panelen – waarborgen een waaier aan verschillende geluiden.

Strijbos & Van Rijswijk maken het oorstrelende Your Trembling Mile in samenwerking met MTD Landschapsarchitecten uit Den Bosch. Zij zijn de ontwerpers van onder meer de stadswalzone in Den Bosch en de tuin van het Noordbrabants museum. Hun kennis van architectuur en ruimte vervolmaakt de sensatie van Your Trembling Mile. De straat als partituur, de buitenruimte als ontspanning, en een klankwandeling waaraan de herinnering nog lang kan resoneren.

De wandeling combineren met nog zo’n bijzondere ervaring? Loop aan het einde binnen bij het Design Museum voor Washing Hands.

Afstand: 1 mijl (circa 1,6 kilometer)
Vertrekpunt: Zuiderpark – Zuiderparkweg
Eindpunt: Noordbrabants Museum – Griffieplein

Meer info: https://www.festivalboulevard.nl/nl/programma/id-5547/your-trembling-mile/