Afzender Boulevard: De Indië Monologen | Bo Tarenskeen (Première)

In 2018-2019 reisde een uitgelezen gezelschap met De Indië Monologen langs de Nederlandse theaters. De groep bestond uit bekende schrijvers, musici, acteurs en kopstukken uit de media, journalistiek en politiek. Hun gemeenschappelijkheid: een Indische achtergrond of sterke betrokkenheid bij de geschiedenis van Nederlands-Indië. 

Speciaal voor Afzender Boulevard is een zomereditie van De Indië Monologen samengesteld. Zij omvat twee avonden met verhalen, zang en muziek, die ook ‘los’ kunnen worden bezocht. 
Op maandag 24 augustus vertellen journalist Ricci Scheldwacht en de schrijvers Ellen Deckwitz en Reggie Baay hun verhalen. 
Op dinsdag 25 augustus is het woord aan Bodil de la Parra, Ronald Douglas en Mei Li Vos. Beide avonden bieden zangeres Astrid Seriese en gitarist Erwin van Ligten muziek. 

Extra reden voor deze speciale editie van De Indië Monologen: 15 augustus 2020 is het 75 jaar geleden dat de Japanse bezetting van Nederlands-Indië eindigde. Een bevrijding, al zou er nog een bloedige oorlog tussen Nederland en onafhankelijkheidstrijders volgen. Aan deze historische gebeurtenissen wijdt Theaterfestival Boulevard op zaterdag 15 augustus een bijzondere tv-uitzending.

Tickets en info: https://www.festivalboulevard.nl/nl/programma/id-6003/de-indie-monologen/